NÉHÁNY „JÓ TANÁCS”, SZABÁLY JÁTÉKOSOK RÉSZÉRE

Szerző: Gorácz Árpád

team

Edzésen

 1. Ha te egy csapat tagja vagy a társaid számítanak rád. Az edzésen való pontos, odaadó és szorgalmas jelenléted a csapattársaid iránti tiszteleted és egyben elkötelezettségednek is jele.
 2. Az edzés kezdete előtt már készen kell lenned, átöltözve, „beragasztva”, befűzve és ha módodban áll kezdd el a bemelegítést anélkül, hogy edződ utasításaira várnál. Ez jó hatást gyakorol a csapatra és rád is.
 3. Ne kezdd az edzést távoli kosárra „hajigálással”, kezdjél nyújtó gyakorlatokkal, vagy a két kosár közötti labdás mozgásokkal (labdavezetés, irány- és kézváltások, ügyességfejlesztés).
 4. Az edző jelzésére 5 másodperc alatt gyülekezzetek össze a pálya edző által kijelölt részén.
 5. A csapatkapitányt a csapattársak választják az edző jóváhagyásával, feladata a bemelegítés egy részének vezetése, irányítása.
 6. Tartsátok magatokat ahhoz, amit az edzőtök kér. Tartsátok be a gyakorlatok, feladatok végrehajtásának intenzitására vonatkozó utasításait, nehogy később meglepetés érjen benneteket a mérkőzésen.
 7. A nem az edzéshez kapcsolódó párbeszédek, kérdések az edzésen kívülre tartoznak.
 8. Az „ivó szünetek” közösek és az edző által meghatározott időközönként történnek.
 9. Ha a sorodra vársz egy feladat, vagy gyakorlat során, csapattársaid munkáját, végrehajtását figyelve tanulhatsz a jó és a hibás megoldásokból is.
 10. Az edzést, ha külön nem is kérik, nyújtó gyakorlatokkal fejezd be.
 11. Ha van rá lehetőséged és időd, próbálj tudatosan javítani a hibáidon.

Felhasznált irodalom:

Bernard Grosgeorge (1996): Az edző kalauza.

Címkék: